Οδοντιατρικά event

Ψηφιακή Οδοντιατρική και Κινητή Προσθετική

Νοέμβριος 27, 2021
11:00 - 12:00


Sadent διοργανώνει κύκλο τεσσάρων webinars με θεματολογία
Ψηφιακή Οδοντιατρική και Κινητή Προσθετική
Σάββατο 27/11/2021 και ώρα 11.00 πμ θα διεξαχθεί το τρίτο εξ'αυτών.

Ομιλήτης Dr. Γιώργος Μιχελινάκης DDS | MSc | MPhil | cert.EPA
Σύντομο βιογραφικό
Κλικ στο link για τη ζωντανή μετάδοση 

 Η εξέλιξη των ψηφιακών τεχνολογιών στον χώρο της Οδοντιατρικής τα τελευταία χρόνια είναι αλματώδης. Η ενσωμάτωση της οδοντιατρικής υπολογιστικής τομογραφίας κωνικής δέσμης, της ενδοστοματικής ψηφιακής σάρωσης, της τρισδιάστατης εκτύπωσης αλλά και, εσχάτως, της τρισδιάστατης σάρωσης προσώπου στην σύγχρονη Αποκαταστατική Προσθετική έχουν, εν πολλοίς, αλλάξει τα πρωτόκολλα θεραπείας των ασθενών. 
 Πλέον καθίσταται δυνατή η μελέτη του περιστατικού,  ο σχεδιασμός, η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων αλλα και η προσωρινή και τελική επι-εμφυτευματική ή οδοντική αποκατάσταση μέσα σε ένα εντελώς ψηφιακό περιβάλλον. Ο οδοντίατρος καλείται να σχεδιάσει τα βήματα της θεραπείας έχοντας πλέον στην διάθεση του όλα εκείνα τα δεδομένα που συνθέτουν τον ψηφιακό ασθενή (virtualpatient). Ειδικότερα, η χρήση τεχνολογιών όπως η 2d/3d σχεδιάση του χαμόγελου δίνει την δυνατότητα στον ασθενή να οπτικοποιήσει την τελική εικόνα της θεραπείας του πρίν ακόμα αυτή ξεκινήσει! 
 Σκοπός της σειράς αυτής των webinars είναι να παρουσιαστεί η ενσωμάτωση των νέων ψηφιακών δυνατοτήτων σάρωσης στο σύγχρονο οδοντιατρείο. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί η χρήση των τεχνολογιών ενδοστοματικής αποτύπωσης, τρισδιάστατης αποτύπωσης προσώπου και της τρισδιάστατης εκτύπωσης των νέων μονολιθικών υλικών στα καινούρια αποκαταστατικά πρωτόκολλα της σύγχρονης Προσθετικής. Θα αναλυθούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κάθε τεχνικής αλλά και οι ενδείξεις και αντενδείξεις χρήσης τους έτσι ώστε να δοθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα των τεχνολογιών αυτών τόσο για τον οδοντίατρο που τις έχει ήδη εντάξει στην κλινική του πράξη, όσο και για τον οδοντίατρο που σχεδιάζει να το κάνει άμεσα.

Menu

Settings

Περισσότερα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.