1925-1966
Ο Σπύρος Σαρηγιάννης ιδρύει τα οδοντιατρικά Σαρηγιάννη στην οδό Χαλκοκονδύλη. Το μικρό κατάστημα σύντομα επεκτάθηκε ενοικιάζοντας επιπλέον καταστήματα στη στοά της Χαλκοκονδύλη.
Τη δεκαετία του 1960 ο Χρήστος Σαρηγιάννης αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟEΕ) με στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας οδοντιατρικών ειδών.

1966-1983
Το 1966 ο Χρήστος Σαρηγιάννης ιδρύει ως Ανώνυμη Εταιρεία τη Sadent και ταυτόχρονα εμπλουτίζει τη σείρα προσφερομένων είδων και υπηρεσιών. Αποκτά την αντιπροσωπεία της Takara Belmont και κατασκευάζει το πρώτο ελληνικό οδοντιατρικό μηχάνημα το 1969.
Το 1979 εισάγει αποκλειστικά τα προϊόντα της παγκοσμίως πρωτοπόρου A-dec Η.Π.Α.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 η SADENT μεταφέρεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Μελίσσια. Προμηθεύει το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Υγείας, ΕΣΥ, ΙΚΑ, Ένοπλες Δυνάμεις, Νοσοκομεία, Ολυμπιακό Χωριό , Οδοντιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης) με περισσότερες από 3.000 οδοντιατρικές μονάδες. Η SADENT καθιερώνεται ως η πρωτοπόρος εταιρία στον τομέα των Οδοντιατρικών στην Ελλάδα.

Το 1986, ιδρύεται το υποκατάστημα της εταιρίας στην Αθήνα, στο Γουδί, δίπλα στην Οδοντιατρική σχολή.

Το 1991, υπογράφεται συμφωνία για αποκλειστική συνεργασία στην Ελλάδα με την εταιρία Nobelpharma (σήμερα Nobel Biocare) και σύντομα η SADENT αποτελεί ηγέτη στον τομέα των οστεοενσωματούμενων οδοντικών εμφυτευμάτων στην Ελλάδα.

Το 1995, η εταιρία υπογράφει συμφωνίες για την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα των προϊόντων για δύο από τους μεγαλύτερους ηγέτες στην παγκόσμια αγορά: την Bisco και την Schick (πρωτοπόρο στην ψηφιακή ακτινογραφία).

Το 2000, η SADENT πιστοποιείται κατά τα πρότυπα ISO 9001 και EN 46002. Την ίδια χρονιά η SADENT εξαπλώνεται δυναμικά στον τομέα των εργαστηριακών αποκτώντας την αποκλειστική διανομή των εργαστηριακών μοτέρ της NSK.

Το 2001 η SADENT αποκτά την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα των προϊόντων της Discus Dental, πρωτοπόρο στην λεύκανση δοντιών με τα Nitewhite/Daywhite.


Το 2002 η Sadent αποκτά την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα των προϊόντων της DEKA πρωτοπόρο στα Iατρικά Laser.

Το 2003, προχωρά στην αγορά έκτασης κοντά στο νέο αεροδρόμιο Eλ. Βενιζέλος στην Παιανία Αττικής, με στόχο την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων έκτασης 3.000m², με νέα γραφεία, αποθήκες, γραμμή παραγωγής, τμήμα τεχνικής εξυπηρέτησης και επισκευών, τμήμα λιανικής πώλησης οδοντιατρικών ειδών, εκθεσιακό χώρο και αίθουσα συνεδρίων. Η επένδυση είναι η μεγαλύτερη στα οδοντιατρικά στα Βαλκάνια και φέρνει στην ελληνική οδοντιατρική αγορά τις τελευταίες τεχνολογίες logistics και μια μοναδική εγκατάσταση για την συνεχιζόμενη εκπαίδευση οδοντιάτρων, οδοντοτεχνιτών και ιατρών.


To 2004, εξοπλίζει όλες τις οδοντιατρικές κλινικές των Ολυμπιακών αγώνων 2004 στην Αθήνα. Επίσης επεκτείνει την δραστηριότητά της και στα ιατρικά laser χειρουργικών και αισθητικών εφαρμογών για δερματολόγους, πλαστικού χειρουργούς, γενικούς χειρουργούς, γυναικολόγους και άλλες ειδικότητες.

Το 2007, υπογράφει συμφωνία συνεργασίας με την Ivoclar Vivadent, έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως κατασκευαστές οδοντιατρικών ειδών υψηλής ποιότητας.

To 2010, ξεκίνησε από την εταιρεία η διάθεση και των οδοντοτεχνικών προϊόντων της Ivoclar Vivadent.

Το 2011, η SADENT μεταφέρθηκε στις νέες της εγκαταστάσεις στην Παιανία, κοντά στην Αττική Οδό και το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Το 2015, συνάπτει συνεργασία με τη Νο1 εταιρία στην ψηφιακή οδοντιατρική/οδοντοτεχνική 3Shape Δανίας.

To 2020 η SADENT απασχολεί 62 εργαζομένους.

Menu

Settings

Περισσότερα.
Δεν βρέθηκαν προϊόντα.