ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Νοέμβριος 16 @ 09:00 - 18:00

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

 

Η SADENT  σε συνεργασία με την SybronEndo διοργανώνει θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο με θέμα:

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. ΛΥΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΤΗΣ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

 

 

ΟΜΙΛΙΤΗΣ

 

Σωτήριος Μ. Μάγκος DDS, MSc Βιολογία Στόματος ΕΚΠΑ, Ενδοδοντολόγος

 

ΣΤΟΧΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Ο στόχος του σεμιναρίου είναι η κατανόηση και η εκμάθηση σύγχρονων τεχνικών χημικομηχανικής επεξεργασίας και έμφραξης του συστήματος των ριζικών σωλήνων για την αποφυγή δημιουργίας ανεπιθύμητωνσυμβαμάτων και για την ασφαλή,προβλέψιμη και γρήγορη ολοκλήρωση της ενδοδοντικής θεραπείας στην κλινική πράξη.

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

 

 1. Προετοιμασία: Ιστορικό και λήψη κατάλληλων αρχικών ακτινογραφιών. Πότε είναι απαραίτητο το CBCT
 2. Διάγνωση. Το κλειδί της επιτυχίας. Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει Ενδοδοντική Θεραπεία σήμερα?
 3. Αναισθησία κατά την Ενδοδοντική Θεραπεία. Σε τι διαφέρει η τεχνική εφαρμογής σε σχέση με τις υπόλοιπες οδοντιατρικές εργασίες.
 4. Απομόνωση στην Ενδοδοντία. Εξοικείωση με την τοποθέτηση του ελαστικού απομονωτήρα.
 5. Αρχική διάνοιξη. Τεχνικές ελάχιστης παρέμβασης. Η νέα φιλοσοφία σχετικά με τη διατήρηση οδοντίνης.
 6. Τροποποίηση της διάνοιξης με εξειδικευμένα ξέστρα υπερήχων. Πλεονεκτήματα και περιορισμοί.
 7. Εντοπισμός στομίων ριζικών σωλήνων. Αντιμετώπιση ενασβεστιωμένων δοντιών.
 8. Η Σημασία της δημιουργίας αρχικής διαβατότητας (Scouting) και μονοπατιού καθοδήγησης (GlidePath) στην αποτελεσματική επεξεργασία του συστήματος των ριζικών σωλήνων. Εξερεύνηση και διατήρηση της ανατομίας με γρήγορες και ασφαλείς τεχνικές.
 9. Εντοπισμός επιπλέον ριζικών σωλήνων (δεύτερου εγγύς παρειακού σε γομφίους άνω και τρίτου μέσου εγγύς σε γομφίους κάτω. Παρουσίαση νέων τεχνικών εντοπισμού.
 10. Αποτελεσματική επεξεργασία ριζικών σωλήνων.Τεχνικές αποφυγής θραύσης μικροεργαλείων. Διατήρηση ανατομίας ελαχιστοποιώντας τον αριθμό των απαιτούμενων εργαλείων και το χρόνο παρασκευής. Αναλυτική περιγραφή της τεχνικής των Ζωνών.Επιλογή κατάλληλων μικροεργαλείων ανάλογα με τη δυσκολία του περιστατικού.
 11. Χημική επεξεργασία των ριζικών σωλήνων. Σύγχρονα διαλύματα διακλυσμών, τεχνικές μεταφοράς υγρών στο σύστημα των ριζικών σωλήνων,ποσότητα και χρόνος διακλυσμών. Παρουσίαση νέου εξειδικευμένου συστήματος για μέγιστη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. Λεπτομέρειες που έχουν μεγάλη σημασία στην επιτυχία
 12. Προετοιμασία για έμφραξη των ριζικών σωλήνων. Μία ή περισσότερες συνεδρίες. Τι μας λέει η βιβλιογραφία και τι κάνουμε στην κλινική πράξη.Είναι ασφαλής η μία συνεδρία σε δόντια με νεκρό πολφό?
 13. Τρισδιάστατη έμφραξη των ριζικών σωλήνων.Υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιούμε σήμερα.Σημεία προσοχής κατά την επιλογή του κυρίου κώνου γουταπέρκας.Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Η σημασία του φυράματος στην επιτυχία της θεραπείας.
 14. Αξιολόγηση της έμφραξης των ριζικών σωλήνων από την τελική ακτινογραφία. Πότε γίνεται η μόνιμη αποκατάσταση της μύλης του δοντιού.
 15. Επικοινωνία με τον ασθενή.Οδηγίες κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της ενδοδοντικής Θεραπείας.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

 

Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν σε 3D Printed τεχνητά δόντια που προσομοιάζουν σε όλα τα χαρακτηριστικά με τα φυσικά.Το πρακτικό μέρος θα γίνεται παράλληλα με το θεωρητικό.Έτσι μετά την παρουσίαση κάθε προαναφερόμενου σταδίου στους συμμετέχοντες, θα γίνεται ηπρακτική επίδειξη και η πρακτική εφαρμογή τους.Για το πρακτικό μέρος θα χρησιμοποιηθούν το Endotips υπερήχων της Nsk,μηχανοκινούμενα εργαλεία TFAdaptive,ειδικές φρέζες διάνυξης,μικροεργαλεία χειρός και συσκευές έμφραξης με θερμή γουταπέρκα της SybronEndο.

 

 

Στο πρακτικό σεμινάριο θα χορηγηθούν τα παρακάτω είδη συνολικής αξίας 120€ τα οποία μπορούν να τα κρατήσουν οι συμμετέχοντες και μετά το πέρας του σεμιναρίου:

 

Μηχανοκίνητα εργαλεία TF Adaptive 23mm small procedure pack. Αρχικόσετ.

Κώνοι γουταπέρκας TF Adaptive SM2/SM3

Κώνοι χάρτου TF Adaptive SM2/SM3

Φρέζα 330

Φρέζα στογγύλη Long 014

La Axxess φρέζα διάνοιξης

Παράγοντας χήλησης Slick Gel EDTA 1ml.

Ρίνες Κ από ανοξείδωτο χάλυβα Νο 08, 10, 15

Ρίνες Pathfinder Κ1 καιK2

Ρίνες Triple-flex20,30,35

K3 XF μηχανοκινούμενα εργαλεία

 

Ημέρα:

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, ώρες 09:00 – 18:00

 

Κόστος συμμετοχής: 186€ με ΦΠΑ

 

Τόπος:

Νέο κτήριο SADENT

1ο χλμΛεωφ. Παιανίας – Μαρκόπουλου, τκ 19002 Παιανία

(πρόσβαση από έξοδο 18 της Αττικής οδού)

 

Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας διότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής:  τηλ 2111022933 email: info@sadent.com

 

# Για τυχόν αλλαγές είναι εφικτό να ενημερωθούν μόνο όσοι δηλώσουν συμμετοχή.

 

Βιογραφικό

Ο Σωτήριος Μάγκος αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1996. Το 2000 ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ενδοδοντολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα έλαβε πτυχίο Master στη Βιολογία Στόματος στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Από τότε και μέχρι σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής Κλινικής Ενδοδοντίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει πολλές δημοσιεύσεις στα μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά Ενδοδοντολογίας. Έχει διατελέσει προσκεκλημένος ομιλητής σε περισσότερα από 100 συνέδρια και ημερίδες και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εκπαίδευση των οδοντιάτρων πάνω στις νέες τεχνολογίες και το μικροσκόπιο. Είναι πιστοποιημένο μέλος της ΕυρωπαικήςΕνδοδοντικής Εταιρείας και μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ενδοδοντολόγων και της Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα εξειδικευμένο στην Ενδοδοντολογία και τη μικροχειρουργική.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Νοέμβριος 16
Ώρα:
09:00 - 18:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Sadent SA
1ο χλμ Λεωφ. Παιανίας - Μαρκόπουλου
Παιανία, Ανατολική Αττική 19002 Ελλάδα
Τηλέφωνο:
2111022900
Ιστοσελίδα:
www.sadent.com
Support