Ιστορία

Ιστορία

1925-1966
Ο Σπύρος Σαρηγιάννης ιδρύει τα οδοντιατρικά Σαρηγιάννη στην οδό Χαλκοκονδύλη. Το μικρό κατάστημα σύντομα επεκτάθηκε ενοικιάζοντας επιπλέον καταστήματα στη στοά της Χαλκοκονδύλη.
Τη δεκαετία του 1960 ο Χρήστος Σαρηγιάννης αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟEΕ) με στόχο την ανάπτυξη της εταιρείας οδοντιατρικών ειδών.

1966-1983
Το 1966 ο Χρήστος Σαρηγιάννης ιδρύει ως Ανώνυμη Εταιρεία τη Sadent και ταυτόχρονα εμπλουτίζει τη σείρα προσφερομένων είδων και υπηρεσιών. Αποκτά την αντιπροσωπεία της Takara Belmont και κατασκευάζει το πρώτο ελληνικό οδοντιατρικό μηχάνημα το 1969.
Το 1979 εισάγει αποκλειστικά τα προϊόντα της παγκοσμίως πρωτοπόρου A-dec Η.Π.Α.

1984-σήμερα
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 η SADENT μετεταφέρεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στα Μελίσσια. Προμηθεύει το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Υγείας, ΕΣΥ, ΙΚΑ, Ένοπλες Δυνάμεις, Νοσοκομεία, Ολυμπιακό Χωριό , Οδοντιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης) με περισσότερες από 3.000 οδοντιατρικές μονάδες. Η SADENT καθιερώνεται ως η πρωτοπόρος εταιρία στον τομέα των Οδοντιατρικών στην Ελλάδα.
Το 1986, ιδρύεται το υποκατάστημα της εταιρίας στην Αθήνα, στο Γουδή, δίπλα στην Οδοντιατρική σχολή.
Το 1991, υπογράφεται συμφωνία για αποκλειστική συνεργασία στην Ελλάδα με την εταιρία Nobelpharma (σήμερα Nobel Biocare) και σύντομα η SADENT αποτελεί ηγέτη στον τομέα των οστεοενσωματούμενων οδοντικών εμφυτευμάτων στην Ελλάδα.
Το 1995, η εταιρία υπογράφει συμφωνίες για την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα των προϊόντων για δύο από τους μεγαλύτερους ηγέτες στην παγκόσμια αγορά: την Bisco (ειδικοί στις συγκολλητικές και σύνθετες ρητίνες), και την Schick (πρωτοπόρος στην ψηφιακή ακτινογραφία).
Το 1997, η SADENT κλείνει συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας στην Ελλάδα με την Instrumentarium, Φινλανδίας, με στόχο την προώθηση του γνωστού Ορθοπαντομογράφου ΟΡ-100 της σειράς των πανοραμικών ακτινογραφιών.
Το 2000, η SADENT πιστοποιείται κατά τα πρότυπα ISO 9001 και EN 46002, και τα προϊόντα αποκτούν σήμανση CE. Την ίδια χρονιά η SADENT εξαπλώνεται δυναμικά στον τομέα των εργαστηριακών αποκτώντας την αποκλειστική διανομή των εργαστηριακών μοτέρ της NSK.
Το 2001 η SADENT αποκτά την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα των προϊόντων της Discus Dental, πρωτοπόρο στα οδοντιατρικά είδη λεύκανσης.
Το 2003, προχωρά στην αγορά έκτασης κοντά στο νέο αεροδρόμιο, με στόχο την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων έκτασης 3.000m², με νέα γραφεία, αποθήκες, γραμμή παραγωγής, τμήμα τεχνικής εξυπηρέτησης και επισκευών, τμήμα λιανικής πώλησης οδοντιατρικών ειδών, εκθεσιακό χώρο και αίθουσα συνεδρίων. Τα κριτήρια ανέγερσης των νέων εγκαταστάσεων θα ανεβάσει την αγορά των οδοντιατρικών ειδών στην Ελλάδα σε ένα νέο επίπεδο.
To 2004, εξοπλίζει όλες τις οδοντιατρικές κλινικές των Ολυμπιακών αγώνων 2004 στην Αθήνα. Επίσης επεκτείνει την δραστηριότητά της και στα ιατρικά lasers κυρίως χειρουργικών και αισθητικών εφαρμογών για δερματολόγους, πλαστικού χειρουργούς, γενικούς χειρουργούς, γυναικολόγους και άλλες ειδικότητες.
Το 2007, υπογράφουμε συμφωνία συνεργασίας με την Ivoclar Vivadent, μια από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως κατασκευαστές υψηλής ποιότητας οδοντιατρικών ειδών.
To 2010, ξεκίνησε από την εταιρεία η διάθεση και των οδοντοτεχνικών προϊόντων της Ivoclar Vivadent.
Το 2011, η SADENT μεταφέρθηκε στις νέες της εγκαταστάσεις στην Παιανία, κοντά στην Αττική Οδό και το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Support